voorbereiding en aanreizen

Voorbereiding

Meenemen: slaapzak, oliegoed, schoenen met zachte zolen of zeillaarzen, eventueel wadgympen, warme kleding en uiteraard de spullen die je voor je eigen verzorging nodig hebt. Er kan veel in een jol, maar de bergruimte is natuurlijk wel beperkt, dus liever geen grote dingen die niet echt nodig zijn. Reddingvesten zijn aan boord. Ik heb eventueel een medium jollebroek  en zeillaarzen maat 39 te leen. Graag even melden of je daar gebruik van wilt maken.
Neem geen kleren mee waar je zuinig op bent.
Verder zal ik de boot bevoorraden met voldoende eten en drinken voor de hele tocht. Graag eventuele dieetwensen doorgeven. Lekkers meenemen mag natuurlijk altijd, maar liever geen flessen want het flessenrek van de boot is al vol. Bijdragen in de kosten van de catering zijn welkom. Richtbedrag 35 euro pp per weekend. Daarnaast is een bescheiden bijdrage in het onderhoud van de boot ook welkom. Wel maken wel een prijsje. Hou er ook rekening mee dat we onderweg desgewenst aan wal gaan en daar misschien wel een restaurantje pakken.

Aanreizen

De veerboten naar Texel vertrekken vanuit Den Helder elk uur op het halve uur, vanaf 07.30 tot 21.30. De auto mee de veerboot op is duur. Je kunt veilig langparkeren bij de veerhaven (helemaal doorrijden tot voorbij de veerbootterminal). Op Texel rijdt er altijd een belbusje richting Oudeschild die aansluit op de boot. Uiterlijk een uur van tevoren reserveren via www.texelhopper.nl.

Als je liever vrijdagavond al afreist naat Texel: je bent welkom op De Houtmanstraat 71 in Oudeschild. Mik niet op de laatste boot als je met het openbaar vervoer komt, want de boot wacht niet op een vertraagde trein. Met de auto is een half uur speling voor de laatste boot verstandig. Ik kan twee logees bergen, maar moet er wel bij vertellen dat mijn bovenverdieping nog niet is opgeknapt in afwachting van een verbouwing.  Slapen op de boot kan ook.

Texel heeft een heel eigenwijs bussysteem, de Texelhopper. Je OV-kaart is niet geldig, je kunt kaartjes reserveren via www.texelhopper.nl, of kopen aan het loket bij het busstation in Den Helder. Bestel al in Den Helder een ritje met de Texelhopper naar Oudeschild, eerste halte Ruyterstraat (nr 75). Dan staat er een busje voor je klaar bij aankomst van de veerboot.
Loop in Oudeschild vanaf de bushalte in zuidelijke richting langs de oude huisjes van de Ruyterstraat. De tweede steeg rechts heet de Wijde Steeg. Die steeg in, meteen weer rechts, en dan woon ik in het derde huisje aan je rechterhand. Nummer 71, ‘Achterom’.

Laat even weten wanneer je komt en zonodig waar je wilt slapen, dan kan ik de logeergelegenheden in orde maken.

De Rackert ligt in de vereningingshaven in Oudeschild op Texel.  Dat is de zuidelijke van de twee jachthavens, direct naast de noordelijkste kom van de visserijhaven. De Rackert ligt in box 156. Loopplank af, direct links, meteen weer links, dan rechts en dan weer links. Op die steiger is de Rackert aan de rechterkant te herkennen aan de dikke kluiverboom en de platbodemvleugel.

 

2 reacties op “voorbereiding en aanreizen”
  1. Dag Gerbrand !

    Je collega Saskia tipte me je fraaie jol en je plezierige persoonlijkheid.. heb je plek voor me, de 13e en 14e? Of anders 20-21? Ben groot gegroeid op de platbodem van pa en bij dezelfde zeeverkennerij troep als Sas leerde ik de crux van simpel scheepsleven. Ik duim voor het huidige lekkere nazomerweer! Groet, Robert te Amsterdam. 0 6 215 7 4 8 50

    ps: m’n fototas gaat zeker mee!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.