Meerdaagse tochten

© Klaas Wiersma

Een echt zeilavontuur

Voor meerdaagse tochten is er een keur aan mogelijkheden. Vanuit de haven van Oudeschild kunnen we koers zetten richting Vlieland of Terschelling. Als we overstag gaan in de geulen is het even werken geblazen. Daarna is het weer rustig en voel je hoe de wind de zwaar gebouwde botter door de golven trekt. Als er behoefte is aan rust en ruimte kunnen we ook op het wad blijven. Bij laag water wadlopend het leven op een drooggevallen zandplaat ontdekken en´s avonds de zon in de zee zien zakken. De weidsheid, de wind en natuur. Als vanzelf haal je diep adem.

Neem vrijblijvend contact met ons op. Samen kijken we hoe we uw zeiltocht met een maximum van 9 personen kunnen realiseren.

reserveer nu

Droogvallen

Ons vaargebied, de Waddenzee, is in 2009 uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Het is dan ook het grootste getijdensysteem ter wereld, waar natuurlijke processen ongestoord kunnen plaatsvinden. De stromingen van het zeewater, de getijden, de wind en andere natuurkrachten zorgen voor een dynamisch landschap.

Als wij met de Texelstroom gaan droogvallen voltrekt zich het wonder van de leeglopende zee. De vogels komen dichterbij en stukje bij beetje valt de plaat droog. Is het water ver genoeg gezakt, dan gaan we van boord om dit adembenemende landschap te ontdekken. Zoeken naar kokkels, een wandeling maken naar een nabij gelegen duin of dichtbij het schip genieten van de unieke omgeving.