4/5-10 De Cocksdorp

deesendesannes-124Met Desi van Dam, Sanne Verschuren en Sanne van Hooff

Hoogwater Oudeschild (zaterdag) 17.15

Na de briefing met kwarktaart in het zonnetje vertrek om 14.00 uur. De voorspelde ZW 5-6 is ver te zoeken, het waait hooguit 3. Zeilen voor niets gereefd. Stemming aan boord is opperbest, ook al zien we maar één zeehond en moet Sanneéén verwoed boeien zoeken om niet zeeziek te worden. Maar zij toont zich een prima navigator, terwijl Dees het helmhout koestert en Sannetwee de catering verzorgt. Uiteraard wisselen we regelmatig van rol. Via de Binnen Breesem toch op tijd bij de eerste prik van het geultje naar de haven van De Cocksdorp. Afgemeerd langszij het Kwaaie Wijf.

We plegen een geslaagde overval op de plaatselijke pannenkoekentent. Toen ging het plenzen en was ik blij dat we voordat we het dorp ingingen de tent alvast hadden opgezet. Even mochten we schuilen, maar op een gegeven moment was de pannenkoekenbaas onverbiddelijk en zijn we in de stromende regen teruggelopen. Alles nat bij aankomst, en de tent bleek ook nog op een paar punten te lekken. Geen probleem, met lekker drinken in de kajuit los je alles op..

De drie meiden maken een legpuzzel en krijgen het voor elkaar om allemaal voorin te slapen. Schippert in de kuip. De volgende dag weer zon en ontbijt op het voordek, in een prachtig landschap. Daarna dorp weer in voor cappucino’s op een terrasje. Twee uur voor hoog beoogd vertrek, maar dat lukte niet, want de motor was niet meer aan de praat te krijgen. Schip klaargemaakt voor een eenzaam weekje met het Kwaaie Wijf. Met drie vrolijke meiden (echt niet kapot te krijgen..) naar de bus gelopen.

De foto’s zijn allemaal van Sannetwee. Ze vertellen de geuren en kleuren.