12-10 Oudeschild

bluesrobert-19Met Robert Mens

Hoogwater Skil 12.00 uur

De onverwachte, noodzakelijke extra reis van de nazomer. Na weer een nacht flink swingen en bieren op TexelBlues ging de wekker om 07.00 uur. Ik maak ontbijt en Robert probeert Klazina te bereiken,  in de hoop op een tweede gezellige opstapper. Mocht niet baten, want het bericht wilde steeds naar de ING.. Zelfs de jongelui bij de bushalte konden geen redding brengen.

Aankomst de Cocksdorp om 9.40. Aldaar een bijzondere ontmoeting met Piet Drijver, de vaste bezetter van het leugenbankje bij het gemaal. Piet doet koffie mee, en dat wordt zo gezellig dat we bijna te laat vertrekken.

Met complete blakte naar de Breesem. Daar puntje hoogwater over het wantij. Dan steekt er een windje op, maar dat lijkt te weinig om op tijd in Skil aan te komen. Ter hoogte van de IJzeren  Kaap begint de motor te koken. We hadden het zo druk gehad met kletsen dat we niet merkten dat er al een tijdje geen koelwater meer door de motor stroomde.  Ik duik het ruim in en constateer ook nog een lek in de dieselinlaat. Motor uit, zeilen omhoog en met een prettig bezeilde koers naar de haven. Aldaar gewoon de haven ingezeild. Alleen aan het einde van de visserijhaven hadden we een slepie nodig, en dat kregen we ook meteen van een rubberboot met ruim voldoende PK’s. Tijdens de sleep zeilen gestreken. Op tijd losgegooid en kalmpjes aan de box ingedreven. Fijn zo’n zuidoostenwindje!

Foto’s van Robert